Een Travellerspoint blog

I have found it, El Nido

Philippines

sunny 31 °C

Vrijdag 2 december 2011.

Ik heb het gevonden, El Nido, paradijs op aarde. Vanuit mijn hangmat kijk ik over het water van de lagune waar de kleinst denkbare golfjes het gouden strand plagen. The song “La Isla Magaritha” van Madonna harmoniseert prachtig met het zacht kabbelende geluid van de Zuid Chinese zee. Ik hoef mij nauwelijks te strekken om bij mijn ijskoude San Michiel te kunnen. Het wachten is op de ondergaande zon die de silhouetten van de terugkerende vissers in hun pumpboats donker doet kleuren. Alleen een paar van die schijtvliegen verstieren de boel. Het was een hele onderneming hierheen. En ik heb mijn tijdens de reis werkelijk een paar ik afgevraagd of het het wel waard was. De pick-up was op de afgesproken tijd bij mijn lodge maar voordat werkelijk iedereen was opgepikt, en ze krijgen er wat in zo’n minivan, was het wel anderhalf uur later. In het was weg heel goed te dien maar de laatste 50 km was ruig. Onze coureur scheurde als een wilde over de onverharde weg. Na een kleine 5 uur rijden bereikten we El Nido. Het aantal behulpzame locals had veel hoger ingeschat. Ik moest dit keer , erg ongewoon, op een tricycle chauffeur afstappen, anders hadden ze me gewoon laten staan. In een vaag lokaal taaltje hoor ik ze overleggen, waar ze deze eenling nou eens zullen stallen . Hoeveel ik van plan was te betalen. Niet helemaal de juiste vraag, vind ik uit mijn oogpunt. Low budget zeg ik, maar laten we eerst maar eens ergens gaan kijken. Het dorp hier naast heeft nog wel leuke hutjes voor een schappelijke prijs. En inderdaad, helemaal goed, Talindak Cottage.

Geplaatst door frankm 1:16 Gearchiveerd in Filipijnen Reacties (0)

Cebu-city never again

Philippines

rain 29 °C

Donderdag 1 december 2011.
Nou weinig feest in de stad. Cebu-City is niet mijn city en wat mij betreft ook geen afspiegeling voor de rest van de Filippijnen wat ik nu heb gezien. Veel bedelende kinderen en andere die hun hand ophouden. Geen tricycles, geen uitnodigende restaurantjes zoals in Dumaguete. En van mijn kamergenoot, een Israëliër, vernam ik dat het strand ook niets was en dat het downtown overloopt van de prostitutes en lady-boys. ’s Avonds stap ik binnen bij een trendy pizzeria en laat mij een overloaded pizza aan praten. Nou jongens dan kennen jullie mijn eigen pizza’s nog niet. Gelukkig word ik bij terugkomst in mijn hostel, waar ik nog een biertje wilde nemen, onthaald om aan te schuiven en willen ze dat ik nog een hapje mee-eet. Na een rumoerige nacht met veel in en uitloop op een krakende vloer, komt de regen met bakken uit de hemel. Onder paraplu zoek ik naar een taxi, die zijn er gelukkig voldoende. De check-in lijkt soepel te verlopen. Mijn rugzak is gelabeld en onderweg. Bij de handbagage controle vinden ze in de scan mijn opvouwbare parapluutje. Umbrella’s not allowed sir. Terug naar de check-in voor een waiver en daar gaat ook mijn paraplu, benieuwd of ik hem ooit nog terug ga zien. Daarna weer door de handbagagescan. May I check your bag sir. Ze hebben een nagelknipper ontdekt. Nou die zat de eerste keer ook al in. That’s not allowed sir. Terug naar de check-in, ja zo’n ding heeft toch emotionele waarde, ja. Dit is te klein voor op de band. Of ik iets heb om het in te doen, zodat het toch op de band kan. Ik keer het etui waar ik alle papieren en documenten in bewaar om in mijn tas en doe daar de nagelknipper in. Ik krijg weer een aanvullend waiverformulier en daar gaat mijn nagelknipper. Ik ben benieuwd of ik hem ooit nog teug zie. Ze kennen mij inmiddels bij de handbagagescan en ik mag dit keer mijn schoenen aanhouden. Ik bestel een tunasandwich en heb het gevoel dat ik daar nog een hoop ”plezier” van ga krijgen. Nee Cebu-city is aan mij niet besteed.
Het is nu 6 uur later en ik ben neergestreken in Casa Linda. Mijn paraplu en etui met nagelknipper kwamen overigens keur op de band aan, complimenten voor de bagage-afhandeling. En de tuna-sandwich heeft zich weten te gedragen. Het centrum van Puerto Princesa op Palawan in geweest, wat gegeten en gedronken en heerlijk kunnen relaxen in het open restaurant van dit ressort. Morgenochtend naar El Nido.

Geplaatst door frankm 2:39 Gearchiveerd in Filipijnen Reacties (0)

How to go to Cebu-City

Philippines

sunny 30 °C

Woensdag 30 november 2011.

Ja zo was het plan, via Cebu-City naar Palawan, ticket is geboekt. Maar dan moet je nog wel in Cebu-City zien te komen. In mijn plan zou ik de Ceres busliner van 8:15 uur nemen. Ik ben op tijd op de bus-terminal maar deze bus is uitgevallen. De volgende een niet airco bus staat geplanned voor 9:15 uur. Maar is ook nog niet helemaal zeker. Bovendien wordt er geen extra bus ingezet dus zal het wel proppen worden. Ik kies eireren voor mijn geld en ga in de haven mijn gelukt beproeven. De eerste volgende boot naar Cebu is 3:20 PM. Maar via Tagbilaran en doet er dus ondanks dat dit een fast ferry is 5 uur over. De volgende optie is met de boot over zoals ik gekomen ben. Deze keer vanuit Sibulan naar Lilo-An. Ik heb nu nog de keuze tussen de fast-ferry en de pumpboot. De pumpboot vertrekt als eerste en bereikt ook als eerste de overkant, dan neem ik die. Waarom heet een pumpboot een pumpboot. Ik dacht eerst dat het een opblaasboot zou kunnen zijn, super zodiac of een hovercraftachtig ding, maar het is zo’n boot met aan de zijkant geknutselde stabilisatoren. En dat pomp zal wel komen van pompen of verzuipen want tijdens de overvaart worden er allerlei zeilen gespannen om het nodige water buiten te houden. Bij het verlaten van de stijger, meer is het niet, moet ik het astronomische bedrag van 2 pesos betalen voor terminal-fee, maar ik krijg daarvoor in ruil wel een Filippijnse zegel voor mijn verzameling en dit keer staat er niemand om er een scheurtje in te geven. Dit ronden we de zuidpunt van het eiland en rijden langs de oostkust van Cebu omhoog naar Cebu-City. Het is een goed geasfalteerde weg en vele malen beter dan de weg door de bergen die ik op de heen weg had genomen om in Moalboal te komen. Uiteindelijk bereik ik Cebu-City en word ik met de plaatselijke fanfare ontvangen. Het blijkt Bonifacioday te zijn. Eens kijken of er hier ’s avonds nog iets extra’s valt te beleven.

Geplaatst door frankm 0:21 Gearchiveerd in Filipijnen Reacties (0)

I will stay in Dumaguete for one more day

Philippines

sunny 30 °C

Maandag 28 november 2011.
Ik blijft nog even in Dumaguete. Voor deze dag zijn er voldoende duikers. Alleen de grote boot is stuk en is het aantal duikers gelijk weer beperkt, Grant wilde ook mee maar dat gaat voor deze dag niet meer lukken. De pick-up vanaf ons hostel is op tijd en langs de verschillende adressen voor het oppikken van de equipement en op een ander adres de flessen, komen aan in Dauin. Daar wordt alles op de boot geladen en we mogen niet helpen want wij zijn op vakantie. De reis gaat naar Apo Island een van de mooiste duikspots in de Filippijnen. Het is inderdaad mooi duiken met veel variëteit en helder zicht. Kasia is wel mee maar gaat alleen snorkelen, ze is aan de verkeerde kant van de brommer gestapt en heeft daardoor een open brandwond opgelopen. ’s Avond vinden we een gezellig openlucht restaurant met prima eten en goed koud bier. Bij het hostel willen we nog een afzakkertje nemen maar de shop/restaurant is al dicht. Als een echt barkeeper weet Grant met goed onderhandelen toch nog een flesje van een liter los te krijgen, die we boven op het dakterras onder de sterrenhemel burgermeester maken. De volgende dag besluit ik een poging te wagen op de plaatselijke golfground.

Dinsdag 29 november 2011.
Dumaguete is echt een leuke plaats met heel vriendelijke mensen. En wat ik hier mee maak, ben ik zelden tegen gekomen. Als je met zo’n tricycle ergens redelijk dichtbij naar toe wilt en je vraagt, hoeveel, zeggen ze zelf, minimum, wat 10 pesos is. Op de weg terug durf ik het zelfs aan, als ik een tricycle aanhoud waar al iemand inzit, helemaal niet te vragen hoeveel. Hij verwacht gewoon 10 pesos, niet meer. Het golfen is aardig warm, 31 graden in de schaduw en die is er niet veel. Met 95 slagen over de par 72 baan ben ik redelijk tevreden. Ik praat nog wat na met een Engelsman en een Aussi die wat verstandiger waren door vroeg ik de ochtend te starten. Aan het eind maak ik kennis met plaatselijk pro, of ik morgen met hem wil spelen. Maar ik heb andere plannen. Alleen blijkt de bus die ikwil nemen niet meer te gaan en gooi ik alles om. Ik reis nu via Cebu-City naar Palawan.

Geplaatst door frankm 2:22 Gearchiveerd in Filipijnen Reacties (0)

To the Twin Lakes on Negros

Philippines

sunny 29 °C

Zondag 27 november 2011.

Er zijngeen kamergenoten meer bij gekomen, Ik heb dus de grootste kamer, een 8 persoons dorm, van het complex voor de laagste prijs voor mij alleen. Ik schrijf dit ook voor mijzelf op anders geloof ik het later niet meer, 250 pesos voor een overnachting inclusief wifi internet, ontbijt en onbeperkt water, thee en koffie. Om 9 uur vertrekken Grant, een Engelsman die zijn pub heeft verkocht, Kaisha, een Poolse reis en travel journaliste en ik naar de Twin Lakes. De weg erheen is niet altijd even comfortabel maar we komen er. We huren een 3 persoon kano en maken een oversteek over het meer om bij het tweede meer te komen. Niet echt spectaculair maar gewoon mooi om te zien. Het is net elf uur geweest en we besluiten de lunch uit te stellen tot na het bezoek aan de waterval. Om bij de waterval te komen moeten een weg naar boven die nog veel slechter is dan die van de Twin Lakes. Je moet je echt met twee handen vasthouden om geen gekneusde rib op te lopen of uit de wagen geslingerd te worden. Waar de auto stopt, moeten we te voet verder, 365 treden naar beneden. En dan een mooie waterval met een poel om in te zwemmen, heerlijk verfrissend maar iets klopt er hier niet. Nadat je de 365 treden terug naar boven hebt volbracht heb je pas echt behoefte aan een verfrissende duik. Voor de chauffeur, want tourguide is echt een te groot woord, ons terug brengt naar Harolds Inn, laten we hem voor de lunch eerst langs Lab-As, een erg goed visrestaurant, rijden. Red Snapper, shrimps, cuttlefish and water spinach a la chef. We share the plates. Amazing.

Geplaatst door frankm 1:56 Gearchiveerd in Filipijnen Reacties (0)

(Berichten 6 - 10 uit 21) « Pagina 1 [2] 3 4 5 »